sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kasvikartta

Olen ahkerasti viime vuosien aikana siirrellyt perennoja paikasta toiseen, kuten varmaan moni muukin... Keväisin sitten saakin ihmetellä, mikä mistäkin nousee. Aina ei muista, minne mikäkin perenna tuli siirrettyä. Samoin monena vuonna olen vielä syksyllä ostanut uusia kukkia ja niissä sitä piisaa myös seuraavana keväänä ihmettelyä, kun maasta nouseekin aivan vieraan näköistä alkua. Nyt istahdin alas ja piirsin perennapenkeistäni kartan, johon merkkasin kukkien nimet - olettaen, että kaikki siirtely tältä kesältä olisi tässä :)

Näin sadepäivänä on mukavaa, kun saa vain olla. Kaikki kukkapenkit on nyt käyty läpi perkaamisen osalta ja sitä kuuluisaa kasvun ihmettä odotellaan. Kunhan tässä sade kunnolla lakkaa ja sisähommat on tehty niin teen vielä pienen iltakierroksen tuolla pihalla - kastella ei nyt tarvitse :)

Tällä hetkellä kukkivat mm. nämä:
Patjarikko
Tykkään kovasti tästä maanpeitekasvista. Meillä se kasvaa kivikkoryhmän reunalla. Mätäs on kuin sammalta ja suloiset kukat juuri nyt.
Esikot
Esikot eivät tänä vuonna kukkineet kovin ahkerasti, syynä varmaan jo "vanhuus". Pitääkin jakaa ne kun kukinta on ohi.

Rentoakankaali
Tämä ikivihreä maanpeitekasvi oli aiemmin eri paikassa, mutta koska se on kova valtaamaan alaa muilta niin siirsin sen tänne ison kuusen juurelle omaan rauhaansa. Siellä se saa vallata alaa ihan niin paljon kuin haluaa. Hmm... perkaamista näyttää kuitenkin olevan vielä jäljellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti