sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kiviaidan verhoilua

Viikon mittainen lomani on ollut kyllä melkoinen työloma! Onneksi ilmat ovat suosineet pihatöitä :) Eräänä iltana noin 8 tunnin pihallaolon jälkeen poskia ihan kuumotti ja ne tuntuivat ihan ahavoituneilta tuulessa. Ihanaa! Voi että, mä olen niiiiiin nauttinut. Viikon kruunasi vielä rentouttava viikonloppu Vaasan Kantarelliksessa ystäväpariskunnan kanssa. Shoppailua, hyvää ruokaa ja juomaa sekä yöelämää höystettynä hulvattomalla naurulla ja rentoutumisella - aijai :D

Pihalla kuitenkin sain tältä syksyltä kaikki (joo, joo muuta en laita) istutukset tältä syksyltä tehtyä. Muutaman kasvin sain siis lapsuudenkotini puutarhasta, muutaman siirsin tai jaoin omista penkeistäni ja muutaman ostin. Tässä siis kiviaidan "verhoilua":

Karpaattienkello, köynnöshortensia ja lehtorikko
Puutarhan puoleiselle reunalle halusin matalia kasveja - ainut poikkeus on tuo köynnöshortensia. Sembramänty on taas kerran tiputtanut valtavan määrän neulasiaan ja tuuli heitteli niitä ympäri pihaa...

Lehtorikko, pari pikkutöyhtöangervoa, komeamaksaruoho, rönsyleimu, purppurakeijunkukka, levisiat ja arovuokot
Hmm... lisää neulasia.... Vaikka kesä alkaakin jo tympiä ja syksyn tulo on ihan mukavaa, niin silti tämän kompleksin osalta odotan ensi kesää ja jännitän, miten aita ja kasvit selviävät talvesta. Myllertääkö routa aitaa miten paljon ja kuinka käy näiden ennalta "testaamattomien" perennojen?


Aidan tienpuoleiselle reunalle laitoin vain vuorenkilpeä. Ilmansuunta tässä on pohjoinen.Päälle laitoin kaikenlaista kivikkokasvia sinne tänne. Ainut isompi on tämä sinilaakakataja, jonka siirsin tuohon havuryhmästäni. Kiviaitaa tehdessämme laitoimme vettä ja multaa pitävää muovia tuonne aidan yläosaan. Sen päälle on sitten helpompi tehdä näitä istutuskoloja, kun multa ei valu ihan pohjalle saakka ja kosteuskin pysyy paremmin. Tämän vinkin sain yhdeltä kokeneelta puutarhurilta.

RönsyleimuNäitä mehikasveja laiton vähän joka puolelle, ovat mielestäni tosi hauskoja pikku poikasineen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti