tiistai 11. syyskuuta 2012

Voi laiskuus

Anteeksi vaan tämä laiskuuteni näissä kirjoitushommissa :( Kuukausi meni niin että vilahti, eikä mitään uutta täällä blogissani. Kaikenlaista on kyllä puuhasteltu, mutta tänne asti ne eivät ole ehtineet...

Olen aina katsellut vähän "sillä silmällä" vanhoja kiviaitoja. Nyt sitten päätin toteuttaa omani :) Ensin suunnittelin sitä tontin reunassa kasvavien koivujen väliin, mutta yllättäen paikka vaihtuikin. Onneksi tässä vaiheessa, ettei tarvitse purkaa valmista aitaa!!! Paikka on nyt keskeisempi tuossa autotalliin menevän pihatienpätkän vieressä. Siinä se myös vähän rajaa tätä istutuspuutarhaa ja jakaa pitkulaista tonttiamme.

Kivet ovat siis paikoillaan ja multakuorma istutuksia varten haettiin eilen. Sitä olen tänään levitellyt tuohon aidan viereen molemmin puolin. Pituutta kiviaidalla on kaikkiaan 8 metriä, leveyttä noin 70 cm ja korkeutta noin 60 cm.


Tässä vielä toiselta puolelta. Koira seuraa tietysti tarkkana, mitä taas tapahtuu :) Istutuksia aion laittaa siis aidan molemmin puolin ja suunnitelmia onkin jo valmiina. Huomenna menen äitini kanssa lapsuudenkotiini ja tuon sieltä ainakin muutamia kivikkokasveja. Omista perennapenkeistäni saan jaettua tähän myös kaikenlaista ja jos (kun) tyhjää jää niin eikun taimitarhalle ostoksille...

2 kommenttia:

 1. Vaude kun hieno!! ;D Pitääkin joskus ajella teillä päin ja katsoa, miltä se oikein livenä näyttää. Mistä hommasit noin paljon kiviä..? Mielenkiinnolla odotan mitä kasveja istutat.
  Terv. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä siinä vääntämistä oli. Kiviä on kuskattu kahdelta suunnalta: kaupunkimme ainoan vuoren lähellä olevat metsäautoteiden vierustat/ojat sieltä metsän puolelta on aika hyviä paikkoja, samoin rakenteilla oleva tietyömaa tässä parin kilometrin päässä, sieltä tuollaiset luonnonkivet yleensä siirretään sivuun. Tällä peltotontilla ei ollut valmiina ainuttakaan kiveä - nyt on muutama tonni.

   Poista