perjantai 4. toukokuuta 2012

Puutarha heräilee

Pakko hehkuttaa, vaikka vielä onkin kaikki aivan aluillaan. Kylmät säät hidastavat kasvua, enkä millään malttaisi odottaa - niinkuin ei moni muukaan :)


Siirsin tämän vuohenjuuren viime vuonna toiseen paikkaan. Aiemmin se ei oikein kasvanut ja kukintakin oli heikko. Nyt kuitenkin näyttäisi olevan virtaa eri tavalla.


Maasta puskevat myös narsissit...

... ja tarhapioni. Nämä molemmat ovat alunperin puutarhaani kulkeutuneet lapsuudenkodistani. Äidillä on siellä edelleen vanha prunninpohja täynnä narsisseja ja tämä tarhapioni jättikokoisena parissakin paikassa. Jostain joskus luin, että pionit pitäisi olla omassa penkissään, kun eivät viihdy muiden perennojen seurassa. Uhmasin tätä jo monta vuotta sitten ja siirsin kaikki pionit isoon perennapenkkiin - hyvin ovat viihtyneet :)


Viime kesänä kaadoimme pihasta valtaisan suuren vuorimännyn. Siihen tilalle tein sitten pienen kivikkoryhmän. Läheisessä risteyksessä olevassa liikenteenjakajassa kasvoi villinä tätä kivikkokasvia ja aina siitä kulkiessani otin pienen palasen mukaani. Nyt se koristaa yhtä nurkkausta tuosta kivikkoryhmästä ja uutta poikasta kasvattaa koko ajan.


Talomme takana olevassa ojassa on keväisin aina vettä ja siitäkös sinne jostain kulkeutuneet rentukat pitävät. Kovasti ovat jo touhua täynnä nämäkin!

Olen nyt tyytyväinen itseeni: sain tänään viimeinkin haravoitua viimeisenkin nurkan. Jes! Muutama syksyn lehti, kuivunutta nurmikkoa ja sammalta on nyt rapsuteltu suuret määrät pois ja heti näyttää paljon siistimmältä. Ja voi sitä puista talven aikana pudonnutta oksien määrää!!! Myrskytuulet talvella tekivät kyllä vanhoissa koivuissa ja männyissä karsintaa.

Ihanaa viikonloppua - toivottavasti edes vähän paistaisi aurinkokin :)

2 kommenttia:

  1. Kivaa että oot taas kirjoittelemassa:) Onnea blogillesi ja kauan jatkukoon:) T:Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Ei sitä näköjään tiikeri mitään raidoilleen voi :)

      Poista